Osiguranje života

Za početak teme o kojoj zaista treba misliti unapred, jedno pitanje: 

Da li ste već razmišljali o tome da se osigurate?

Zašto sada pričamo o životnom osiguranju, usred teme kredita?


Kao što ste sigurno svesni, stambeni kredit je jedna od prelomnih tačaka u životu, i predstavlja pravi momenat za uzimanje životnog osiguranja. Jednostavno - period otplate kredita je dug, i za to vreme postoji šansa da nam se desi neka nepredviđena okolnost ili nesrećan događaj. 

Koliko god je teško da uopšte zamišljamo ovu situaciju, najlakše je objasniti na primeru – ukoliko uzmete kredit na, recimo, 20 godina, a vama se nešto desi posle 10 - teret kredita pada na vašu porodicu ili naslednike, a veliko je pitanje da li bi oni bili u stanju da ga finansijski iznesu. Međutim, ukoliko imate životno osiguranje, dug po kreditu u slučaju smrti klijenta izmiriće osiguravajuće društvo, a porodica ili naslednici zadržavaju nekretninu u vlasništvu.

Uz stambeni kredit, postoje dve glavne vrste osiguranja.

Riziko osiguranje
Mešovito osiguranje

Osiguranje života - ErsteZnali
 

#ErsteZnali

Životno osiguranje možete uzeti i naknadno. Ako ste već korisnik ili korisnica stambenog kredita, a ovi redovi su vas naveli da razmišljate o toj opciji - nije sve izgubljeno! Porazgovarajte sa savetnikom u banci za više detalja.

Važno je da o ovoj temi promislite kada ugovarate stambeni kredit, ali i da se raspitate kod savetnika u banci za više detalja i određene kalkulacije. Zašto? Nije redak slučaj da uzimanje životnog osiguranja utiče na smanjenje kamatne stope kredita!

Ovim, ali i drugim vidovima osiguranja, detaljnije ćemo se baviti u jednom od narednih kurseva.


SPREMITE SE!

Na korak ste od početka testa!

Da biste postigli što bolji rezultat potrebno je da tačno odgovorite na što više pitanja.

Za svako pitanje imate 30 sekundi za odgovor.

Želimo vam puno sreće!

Započni test
Prijavi se i testiraj svoje znanje!