Kupovina iz fotelje

Mnogo toga možete kupiti udobno zavaljeni u svoju fotelju, dok uživate u omiljenom napitku. To vammože uštedeti dosta vremena i spasiti gužvi koje su u ovom periodu neizbežne. Pregledajte ponudu natenane, bez žurbe i gužve, uporedite cene i promišljeno ubacujte stvari u virtuelnu korpu. Možda nećete moći pre kupovine da stvari opipate i moraćete da verujete fotografijama proizvoda, aliima neke čari i u iščekivanju da pošiljka stigne. Ako niste zadovoljni, postoji način da proizvod vratite iodustanete od kupovine (<a href="http://zastitapotrosaca.gov.rs/najcesci-problemi-resenja.php?naslov=vracanje-neodgovarajuce-robe-kupljene-na-daljinu).Proverite" target="_blank">http://zastitapotrosaca.gov.rs/najcesci-problemi-resenja.php?naslov=vracanje-neodgovarajuce-robe-kupljene-na-daljinu).Proverite</a> pre kupovine opcije za isporuku kupljene robe, da li vam način i vreme isporuke odgovara ikako to možete uklopiti sa svojim svakodnevnim obavezama. Kurirske službe često donose pakete uradno vreme, što je nezgodno onima koji ne mogu da naruče isporuku na adresu na poslu. Takođe,prilikom kupovine uzmite u obzir i troškove isporuke.U slučaju da ste odabrali plaćanje naručene robe karticom preko interneta, važno je da vodite računa otome da ovo plaćanje obavite na bezbedan način.

Kako da bezbedno kupujete preko interneta?

  1. Potrebno je proveriti da veb stranica na kojoj se vrši plaćanje počinje sa „https”.
  2. Preporučujemo upotrebu sajtova koji imaju zagantovani nivo zastite. Sigurni sajtovi za plaćanje sadrže opciju aktiviranja usluge MasterCard 3D Secure ili Verified by Visa, koje omogućavaju bezbedna internet plaćanja.
  3. Potrebno je obratiti pažnju na simbol katanca pored web adrese - ukoliko je označen crvenom bojom, ili ukoliko pretraživač izbaci upozorenje da sertifikat nije validan, nikako ne treba unositi podatke o platnoj kartici.
  4. Ne preporučuje se korišćenje kartice za plaćanja na nepoznatim sajtovima igara na sreću, kao ni na sajtovima za odrasle.
  5. Nikada ne treba unositi PIN kod prilikom kupovine putem Interneta, banke nikada neće tražiti dostavljanje PIN koda.
  6. Nikada ne treba slati fotokopiju kartice e-mail-om.
  7. Preporučuje se izbegavanje kupovine sa deljenih računara.
  8. Potrebno je pročitati sva obaveštenja i poruke koje se pojave na ekranu pre samog plaćanja.


Ako kupujete nešto od prodavaca iz inostranstva, dobro proučite uslove i vreme trajanja isporuke jer semože dogoditi da vaši novogodišnji pokloni stignu u februaru. Uzmite u obzir i troškove i vremepotrebno da vaš paket prođe carinu. Više informacija o postupku i troškovima carine imate na sajtu


Uprave carine (http://www.carina.rs/LAT/INFORMACIJE/FAQ/Stranice/postanskeposiljke.aspx).