O ERSTEZNALI

#ersteznali koliko je važna finansijska pismenost za dobrobit društva, svake porodice i osobe pojedinačno?


Čime god da se bavite i gde god da živite, upravljanje finansijama je znanje koje značajno utiče na naš život, a donošenje odgovornih odluka u ovom segmentu je veština koja može promeniti našu budućnost. Ako izuzmemo ekonomiste, većina nas nije imala prilike da o finansijama uči tokom svog redovnog školovanja. Naročito ne na način da to znanje bude praktično i primenjivo. Koga da pitamo? Sa kim da se posavetujemo? Članovi porodice i prijatelji često su u istoj situaciji. Uči se uglavnom na greškama, koje nekada mogu skupo da nas koštaju. Platforma #ersteznali je pokušaj da znanja koja imamo iz finansija približimo svima koji znaju da im je potrebna pomoć i podrška u boljem razumevanju i upravljanju finansijama kako bi donosili bolje odluke, ali i onima koji žele da testiraju svoje znanje.

Dobre finansijske odluke


Korisnici platforme će učiti o upravljanju ličnim finansijama, štednji, investicijama, osiguranju, kreditnim proizvodima, kako da uštede sebi vreme i novac kroz upotrebu elektronskog bankarstva i mnogim drugim relevantnim temama. Potrudićemo se da sadržaj bude što atraktivniji, zanimljiv a koristan, uz primere iz života i mogućnost takmičenja u znanju između korisnika. Na platformi neće biti promovisani konkretni proizvodi Banke, već date informacije i preporuke sa ciljem unapređenja finansijske pismenosti najšire populacije. Sadržaj će se stalno dopunjavati i inovirati, i postepeno uključivati sve veći broj tema i partnera.

#ersteznali da je ovo tek početak?

Platforma je samo prvi korak. U narednom periodu nastavićemo da širimo finansijsko znanje u digitalnom svetu, ali i u ovom stvarnom. Nećemo zaboraviti ni one koji vole da uče uz živu reč. Posebnu pažnju ćemo posvetiti najmlađima i njihovom uvođenju u svet novca. Program finansijske edukacije pokrećemo jer želimo da naši klijenti i šira javnost donose dobre finansijske odluke. Dobre finansijske odluke su preduslov prosperiteta društva i održivosti poslovanja.

Verujemo da je unapređenje znanja u oblasti finansija važno za prosperitet društva, svakeporodice i osobe pojedinačno.